We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ud af en mund

by Pia Tafdrup & Køs

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    69 DKK  or more

   

 • Record/Vinyl + Digital Album

  12' vinyl gatefold 'Ud af en mund' with all texts.

  Includes unlimited streaming of Ud af en mund via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 7 days

    149 DKK or more 

   

 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Ud af en mund via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 7 days

    99 DKK or more 

   

1.
2.
3.
4.
Ånd 04:55
5.
6.
7.
Regn 05:14
8.
9.
Tal stille 02:33

about

'Ud Af En Mund' er første udgivelse fra samarbejdet Pia Tafdrup & Køs og markerer en milepæl i et tværkunstnerisk arbejde med digte og musik. Pia Tafdrup & Køs er et generationsmøde mellem en erfaren digter og en ung trio bestående af nogle af de mest toneangivende jazz- og ambient-musikere på den danske scene for eksperimenterende musik. Søsat i 2018 har projektet udviklet sig til et kollektivt fælleseje hvor Tafdrups digte sænkes ned i Køs’ sitrende musikalske landskaber.

Albummet er sammensat af temaer, som går på tværs af Pia Tafdrups digtsamlinger fra hendes værkserie om de fem sanser: ”Smagen af Stål” (2014), ”Lugten af Sne” (2016) og ”Synet af lys” (2018), ”Lyden Af Skyer” (2020) og den femte uudgivede bog om følesansen.

Albummet udkommer som både CD, vinyl og digitalt igennem Barefoot Records. Med sine 9 numre har Pia Tafdrup & Køs forsøgt at skabe et helstøbt album i håb om at publikum oplever albummet som én lang meditativ rejse igennem forskellige rum og stemninger.

Pia Tafdrup debuterede i 1981 og har siden 1989 været medlem af Det Danske Akademi. Hun er oversat til mange sprog og har gennem årene foretaget en lang række oplæsningsturnéer i hele verden. Hun har blandt mange priser modtaget Nordisk Råds Litteraturpris i 1999 for digtsamlingen Dronningporten, skrevet i 1998, og i 2006 modtog hun Det Svenske Akademis Nordiska Pris.

Maria Dybbroe, Valdemar Kragelund og Kristian Saarup, forener som Køs deres kærlighed til både storladenhed og skrøbelighed. I et elektroakustisk univers blandes, bøjes og manipuleres lyden af saxofon og trommer, som får instrumenterne til både at smelte sammen, skille sig ud, eller danne helt nye og ukendte klange. Nogle gange minder musikken om et pop-hit – andre gange lyder det som ambient elektronisk musik – eller en dyne af 40 saxofoner.
Køs udgav deres debutalbum ' An Uncaught Bird' på Forlaget Kornmod i marts 2020 som blev nomineret til en Danish Music Aweards Jazz og har fået mange anmelderroser med på vejen:

”Det begynder helt sart. Først en indånding. Så bryder en langstrakt tone fra Dybbroes saxofon gennem mørket. Rumklangen bølger fra den ene høretelefon til den anden, frem og tilbage, som vinden blæser, tonerne gentages og videreudvikles over en dyb drone i bunden med lysere jamrende klageskrig et sted langt over jordens grønne græsdække. Saarup føjer mere percussion til, først hihat, senere fyger køllerne fra til tam til tam, mens intensiteten stiger. Det er overvældene og altopslugende […] Dybbroe, Kragelund og Saarup spiller musik, der kræver, at man koncentrerer sig […] man er nødt til at spidse ører. Så belønnes man til gengæld også med billedskabende auditive fortællinger” (ref. David Dyrholm, Politiken, juni 2020)

credits

released September 25, 2021

Indspillet i The Village med tekniker Thomas Vang
Ekstra dubs optaget i Spitz Studio af Valdemar Kragelund
Mix & Master af John Fomsgaard
Artwork af Signe Høi Jensen
Grafisk design af Ali Asperheim & Veronica A. Adaya

Pia Tafdrup - digte
Maria Dybbroe – altsax, klarinetter, vokal
Kristian Saarup – trommer, guitar
Valdemar Kragelund – elekronik, flygel

Alle digte er fra Pia Tafdrups værkserie om de fem sanser.

'Standser ved synet af svaner', 'Mørkets maskine' og 'Et før og et efter' fra 'Smagen af Stål', © Pia Tafdrup og Gyldendal 2014.
'Refleksion over sne og is', 'Ånd' og 'Din duft vækker mig' fra 'Lugten af sne', © Pia Tafdrup og Gyldendal 2016.
'Stimer' og 'Grænserne mellem os' fra 'Synet af lys', © Pia Tafdrup og Gyldendal 2018.
'Regn' og 'Tal stille' fra 'Lyden af skyer', © Pia Tafdrup og Gyldendal 2020.
'Vinden elsker mig' fra 'Berøringen af hud', © Pia Tafdrup og Gyldendal 2022.

Udgivet med støtte fra Kodas Kulturelle Midler.

license

all rights reserved

tags

about

Barefoot Records Copenhagen, Denmark

Barefoot Records is a musician-run collective and record label, consisting of artists from Denmark, Norway, Sweden, Ireland and Poland. Originality and artistic integrity are keywords in the catalogue of 60 critically acclaimed releases of the label that, instead of sticking to any specific genre, takes musical gut feeling as its guiding force. ... more

contact / help

Contact Barefoot Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Ud af en mund, you may also like: